torstai 4. marraskuuta 2010

Steampunk

Inspiroidu-foorumilla oli keskustelun avaus steampunkista skräppäystyylinä ja siitähän sekä minä että Pia K innostuttiin.

Steampunk on mulle tuttu scifi-kirjallisuudesta, animesta ja peleistä sekä vaate-ja korusuuntauksena ja se on aina kiehtonut mua. Tosi mahtavaa että se on alkanut näkyä myös skräppäyksessä :) Siitä huolimatta en ole juurikaan lukenut tai nähnyt tai pelannut aiheeseen liittyviä juttuja ja nyt siihenkin sai kipinän. Native Star pitäisi jostain saada käsiin, vaikuttaa lupaavalta. Ja Arcanum: of steamworks and magick obscura-tietokonepeliä pitäisi alkaa pelata kun se tuolla hyllyssä on.

Minulle steampunk tuo mieleen viktoriaaniset vaatteet, pitsin, ilmalaivat ja futuristiset kojeet. Uuden ja vanhan teknologian yhdistämisen, teknologisen ja maagisen yhdistämisen. Siitä siis nuo sanaparit työssä:
leather-lace, metal-wood,old-new, technology-superstition, science-magic ja tradition-progress.

Eipä tässä vieläkään ole sitä kerroksellisuutta mikä on yksi elementti tässä tyylissä, en vaan jotenkin vielä osaa. Pitäisi ehkä ottaa malliksi jotain pagemappeja ja skräpistää sieltä ja täältä niin ehkä siinä oppisi.


Materiaaleista sen verran, että avain löytyi kotikotoa, on todennäköisesti jonkun tyylihuonekalulipaston peruja. Lehti sekä pieni avainnippu ovat Papruksesta ja hopeaiset ratakset ovat Kauppakadun Rautakaupasta, josta Sannika yhdessä bloggauksessaan puhui jokin aika sitten :)

6 kommenttia:

  1. Sulla on hienoja kuvia tähän tyyliin! Hyvin valitut paperit, aivan upea vanha avain ja oivalliset rautakauppaostokset :) Kello on hyvä myös!

    VastaaPoista
  2. Kannatti selvästi jättää se kommentti keskustelupalstalle. Hauska seurata näitä steampunk-sivuja. Tämä on jännän symmetrinen, ikään kuin kuusi "lokeroa". Oma suosikkilokeroni on alin oikeanpuoleinen

    VastaaPoista
  3. Vau, vähänkö hienoilta näyttää nuo ratakset! Aihe ja tyyli sopivat hyvin yhteen, hienoa tunnelmaa.

    Se kerroksellisuus on minunkin mielestäni tosi vaikeaa. Toisaalta, eihän sitä kerroksellisuutta tarvitse olla koko leiska täynnä vaan voi aloittaa vaikka yksittäisestä koristeryppäästä.

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia ihanista kommenteista!

    Pia K: Kiitos! Pitäisikin mainita blogitekstissä noista kuvista. Ne on otettu kesällä Vehoniemen automuseossa ja ihan tarkoituksella Steampunk-tyyliin.

    Xing:Kiitos ja kyllä kannatti! Mun oma suosikkilokero on myös tuo alin oikeanpuoleinen, siitä sais vaikka kivan kortin :)

    sannika: Kiitos! Ja kiitos Rautakaupan mainostamisesta, eipä olisi tullut sinne eksyttyä ilman sitä blogipostausta. Juu, pitää alkaa harjoitella pienillä ryppäillä ja siirtyä vähän isompiin mutta varoa ettei tule liian täyteen kuitenkaan.

    VastaaPoista
  5. Hienoja kuvia ja hieno sivu! Rataskuva on upea, mistä se on, jos saa kysyä?

    VastaaPoista
  6. Kiitos Kuvantaja! Saa toki, itsekin tykkään siitä paljon. Se on ostettu Tampereelta, Paprus-nimisestä liikkeestä. Se on ATC-kortteihin tarkoitetusta kartongista, missä on useita eri kuvia. Ikävä kyllä en osaa sanoa valmistajaa, kun olen siitä leikannut jo kuvia, eikä jäljellejääneissä ole valmistajan tietoja.

    VastaaPoista