perjantai 15. lokakuuta 2010

Tyttö ja helmikorvakoru


Inspiroidu-haaste 128: Taide. Tätä haastetta voi tulkita useammallakin eri tavalla. Toteuta skräppäyssivu erityisen taiteellisesti tai skräppää aiheesta taide. Taide on erittäin suhteellinen käsite, joten mahdollisuuksia on aina pienen lapsen piirtelystä ranskalaiseen taidemuseoon asti. Ja paljon myös siltä väliltä. Myös oma skräppääminen on jo sinällään taidetta, mutta yritä tällöin viedä työn toteutus hieman perinteisestä linjastasi poikkeavaksi ja jos mahdollista, niin vieläkin taiteellisemmaksi.








Tällä kertaa osallistun ekaa kertaa twistaten :) Oli ihan hauskaa, kun oli valmis sivumalli jolla toteuttaa, ainakin se oli huomattavasti nopeampaa kuin tavallisesti.

Elokuva on kyllä lumoava ja se on saanut minut kiinnostumaan Vermeerin muistakin taideteoksista.
http://www.essentialvermeer.com/

5 kommenttia:

  1. Kaunis sivu kauniista maalauksesta ja elokuvasta. Kannattaa myös lukea kirja johon leffa perustuu - mä jäin elokuvassa kaipaamaan ainakin kasviksien pilkkomiskohtausta kirjan alusta. Se, ja myös kohta, jossa Vermeer opettaa tyttöä katsomaan taivaan eri värejä ateljeen ikkunasta, ovat mun mielestä loistavia kuvauksia taiteellisen työn perusteista - tavallaan siis pohjaa tuolle värien sekoittamiselle. Ai niin ja ihanan helmikorvakorun olet sivuusi löytänyt!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanan pitkästä kommentista Pia! Hienoa että joku muukin on lumoutunut elokuvasta :) Pitääpä etsiä käsiin se kirja jostain, kun elukuvaan ei saa millään kaikkea sitä mitä romaanissa on. Omistan elokuvan dvd:nä ja poistetuissa kohtauksissa on se koko kasvisten pilkkomiskohtaus sekä ohjaajan selitys, miksi se jätettiin pois. Kyllähän siinä lopullisessa versiossa aluss Griet pilkkoo vihanneksia ja järjestää ne värien mukaan, sitä vaan ei juurikaan selitetä. Ja totta, myös se pilvien värien näkeminen on hieno kohtaus.

    Helmikorvakoru (helmi tosin taitaa olla muovia) on jälleen omista laatikoista löytynyt. Olen saanut ne lahjaksi, mutta toisesta korusta on katkennut se osa, joka menee korvan lävitse. Näin se olikin juuri sopiva skräppäykseen :)

    VastaaPoista
  3. Pahvinen ratas josta kysyit kuului pieneen pahvikirjaseen, jonka tilasin muistaakseni Paperikierteestä - tai saattoi se olla jostain muualtakin, ehkä Paperinauhasta...

    VastaaPoista
  4. Minä tykkään tuosta elokuvasta ihan mielettömästi! Olen katsonut sen jo ihan liian monta kertaa. Sain joululahjaksi sen kirjan mutta en ole ehtinyt sitä vielä lukea.. kuin vähän alkua. Oih, nyt haluttaisi katsoa se taas.. iiik! Olin ihan innoissani kun tänne tuli yhteen taidemuseoon Vermeerin taulu ja sitä piti sitten ihan lähteä katsomaan :).

    VastaaPoista
  5. Niin minäkin! Oih,olisikin hienoa päästä katsomaan Vermeerin töitä taidenäyttelyyn! Harmitti kyllä, kun Dublinissa käydessä eräässä taidemuseossa oli kyllä hollantilaisten osasto, mutta sillä kertaa siellä ei tainnut juuri Vermeeriä olla :/

    VastaaPoista