sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Valo

Inspiroidu valkuvaushaaste 013: ValoVangitse kuvaan jokin valonlähde tai valoilmiö. Vaikka
tähän aikaan vuodesta valo onkin kortilla, ei
kaikkialla ole
koko ajan pimeää. Valo
voi olla myös kuvainnollista, mutta keskity etsimään ihan oikeaa valoa.




Ensimmäinen ostamani lamppu ja myös ainut ostamani lamppu tällä hetkellä :) Nököttää yöpöydällä muiden lohikäärmeiden seurassa.

Eihän se mikään maailman kirkkain lamppu ole, kyllä kattovalo pitää sytyttää jos lukea haluaa. Mutta tunnelmavaloksi se kelpaa oikein hyvin ja voi että se on kaunis!

maanantai 25. lokakuuta 2010

Suodattimen läpi

Valokuvaushaaste 012: Suodattimen läpi kuvattu.

Leiki astioilla, kalvoilla, harsokankailla tai osittain läpinäkyvillä materiaaleilla. Tässä haasteessa kuvataan erilaisten "kotikutoisten" suodattimien läpi. Saat aivan uudenlaisia valokuvia esimerkiksi erilaisten astioiden ja lasipintojen läpi, tosin pelkän ikkunan läpi kuvaaminen ei vielä tuo jännää efektiä kuvaan. Hauskaa jälkeä voi syntyä myös ohuen sifongin, organzan tai muun harsomainen kankaan läpi kuvaamalla! Millaisia suodattimia keksit käyttää?



Kuvauskohteena on kirkasvalolamppu ja suodattimena olen käyttänyt pesukukkaa.

Idea tuli tietenkin suihkussa kun käytin pesukukkaa sen varsinaiseen tarkoitukseen, olen aina tykännyt sen hörsöisestä materiaalista.

Kirkasvalo on mun syksyn ja talven pelastus, tosin vasta toista talvea käytössä. Siitäpä siis pitää skräpätä jossain vaiheessa.

















perjantai 15. lokakuuta 2010

Tyttö ja helmikorvakoru


Inspiroidu-haaste 128: Taide. Tätä haastetta voi tulkita useammallakin eri tavalla. Toteuta skräppäyssivu erityisen taiteellisesti tai skräppää aiheesta taide. Taide on erittäin suhteellinen käsite, joten mahdollisuuksia on aina pienen lapsen piirtelystä ranskalaiseen taidemuseoon asti. Ja paljon myös siltä väliltä. Myös oma skräppääminen on jo sinällään taidetta, mutta yritä tällöin viedä työn toteutus hieman perinteisestä linjastasi poikkeavaksi ja jos mahdollista, niin vieläkin taiteellisemmaksi.








Tällä kertaa osallistun ekaa kertaa twistaten :) Oli ihan hauskaa, kun oli valmis sivumalli jolla toteuttaa, ainakin se oli huomattavasti nopeampaa kuin tavallisesti.

Elokuva on kyllä lumoava ja se on saanut minut kiinnostumaan Vermeerin muistakin taideteoksista.
http://www.essentialvermeer.com/

perjantai 8. lokakuuta 2010

Ruudukko


Inspiroidu 127: Skräppää ruudukko! Muodosta työhösi ruudukko pienistä valokuvista, erilaisista koristeista tai pienistä tarinalaatikoista. Pelaa työssäsi ristinollaa tai toteuta paperille pieni pelilauta!

Tähän leiskaan olen ottanut inspiraatiota eräästä mallityöstä, joka oli Skräppäyksen käsikirjassa. En ole suoraan kopioinut, mutta sen verran skräpistänyt että pitää mainita :)

Kaikilla koristeilla on takanaan historiaa ja tarinaa. Kuuamuletti on vanha kaulakoruni, joka on muistaakseni Kreikasta ostettu. Tähtikukka on luontoyrittäjäluokan kanssa tehdyltä luokkaretkeltä Virosta. Simpukat ovat ystäväni tekemästä helistimestä, rikkimenneestä koristenarusta.

Aurinkoamuletti on vanha rintaneulani, josta on lähtenyt irti yksi koriste. Iso nappi on vanhasta takistani, muut napit vaihtotavaraa geokätköstä. Sydän on veljeni häissä kilpailussa voittamastani imukuppikoristeesta ja punainen paperi myöskin geokätköstä löydettyä. Siniset ympyrät olen tehnyt musteella sekä kuplamuovilla. En nyt ihanihan täysin terävää kuvaa saanut otettua, pahoitteluni. Syytän kellonaikaa :D

torstai 7. lokakuuta 2010

Kuukauden kisa, lokakuu

KUUKAUDEN KISA LOKAKUU:

TÄRKEIDEN ASIOIDEN TASKU

Lokakuussa skräpätään tärkeitä papereita, salaisuuksia, kuvia tai muita asioita säilövä tasku. Kisan otsikosta huolimatta kilpailutyön ei tarvitse olla taskumuodossa, vaan mikä tahansa tasku, kuori, teline, muistitaulu tai kotelo käy. Kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

• taskussa (tai vastaavassa) tulee käyttää jotakin valokuvaa
• voit käyttää valmista pohjaa (esim. clipboardeja) ja tuunata sen
• työstä tulee käydä ilmi sen käyttötarkoitus esim. otsikon muodossa

Muista kilpailutyötä tehdessäsi, että skräppäyksessä oleellista on muistojen (sekä valokuvien) tallentaminen, joten tätä ideaa soveltaen tulisi kilpailutyökin toteuttaa. Skräppää esim. potentiaalista skräppäysmateriaalia säilövä pahvikotelo, kuittikuori, keittiön muistitaulu tai laskutasku.

Tämän kisan aiheen kanssa olin hetken aikaa hukassa. Kun en minä tarvitse nyt laskutaskua tai mitään muistitauluja. Mutta sitten rakkaallani välähti ja hän ehdotti tätä pienen pientä laatikostoa. Nappasin sen ihan hiljan mukaani, kun kävin kotikotona pohjanmaalla. Olen saanut sen jo pienenä tyttönä ja säilytin siinä koruja, hiusnauhoja ja Barbien kenkiä :) Nyt se on saanut uuden elämän pienen skräppisälän säilyttäjänä.








































Päällystin laatikoston kauttaaltaan aakkosteipillä, jokainen sivu on päällystetty erikseen. Pohjaan laitoin vähän lyhyempiä pätkiä, mitkä jäivät yli kun halusin laatikkoihin lukemaan sen, mitä ne sisältävät. Keskimmäiseen olisin halunnut "sälä"-sanan, mutta kun ääkkösiä ei teipissä ollut, päädyin sitten kamaan. Koska työssä piti käyttää jotain valokuvaa, valitsin siihen lähikuvan perhosesta, jonka rakkaani otti pohjanmaan reissulla. Lämmin syysaurinko oli houkutellut perhosen sisälle taidegalleriaan ja siellä se lekotteli portaiden viereisellä seinällä. Kuva on reunustettu kuviollisella nauhalla. Koristeina olen käyttänyt Cosmo Cricketin Everafter-pahvitarroja.

Toivottavasti tässä on tarpeeksi juttuja että se on kuukauden kisa-materiaalia. Mutta vaikkei olisikaan, olen siihen itse hyvin tyytyväinen ja se riittää minulle :)

sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Polttoaine


Valokuvaushaaste 009: Valokuvaa oma polttoaineesi. Mistä saat virtaa, mikä auttaa jaksamaan? Se voi olla paitsi syötävää tai juotavaa, myös kaunista katseltavaa tai rakas harrastus ja intohimon kohde. Mikä pitää oman moottorisi käynnissä?

Tässä kuvassa on kolmen tasoista polttoainetta:

-Oma rakas. Päivittäinen virranlähde, on ihanaa asua vihdoin yhdessä!

-Poets of the Fall. Heidän keikallaan saan aina ihan uskomattoman energialatauksen, joka kestää useista tunneista useisiin päiviin. Keikkalaskuri kohdallani alkaa varmaankin lähestyä viittäkymmentä keikkaa, mutta viime aikoina on ollut tyytyminen vain musiikkiin levyltä, tämän vuoden keikkasaldo on vasta 3 keikkaa kun pojat eivät kai enää jaksa heilua.

-Energiajuoma Pure Rush tilanteisiin, jolloin pitää jaksaa vaikka ei jaksaisikaan. Tiedän, energiajuomat eivät ole terveellisiä, mutta tämä on siitä terveellisemmästä päästä. Juomassa käytetyt raaka-aineet ovat luonnon omia ainesosia kuten tyrnimarjaa, yerba matea, ginsengiä ja guaranaa ja tuote ei sisällä keinotekoisia makeutus-, väri- tai säilöntäaineita.