torstai 2. syyskuuta 2010

Tulinen Farka

Laajennan blogia ruokablogin suuntaan :)
Jokin aika sitten kävimme syömässä Jack the Roosterin Hell's Nightissa Infernal Farka-nimistä ruokaa. Ihastuimme siihen niin täysin, että halusimme tehdä sitä myös itse. Meillä vain ei ollut reseptiä ja lyhyttä kuvausta lukuunottamatta sitä ei netistä löytynyt. Farka on alunperin tunisialainen makea aamupuuron vastine mutta saamamme annos oli kyllä ihan kunnon ruoka. Makean farkan ohjeita kyllä löytyi, myös suolaisia ja tulisiakin couscous-ruokia. Yhdistimme sitten löytämämme reseptit sekä muistikuvamme ruuasta ja siitä syntyi seuraava resepti. Käytimme varovaisesti tällä kertaa vain yhden punaisen chilin, mutta seuraavalla kerralla saa kyllä laittaa parikin.



Tulinen Farka

4 dl couscousia
1 kasvisliemikuutio
4 dl vettä
pari ruokalusikallista margariinia tai voita
1/2 punainen paprika
1/2 keltainen paprika
1/2 vihreä paprika
2 punasipulia
tuoretta chiliä oman maun mukaan
puoli pussia pehmeitä taateleita
puoli pussia Rainbown pähkinäsekoitusta (suolaamattomia ja paahtamattomia manteleita, hassel-, cashew-, saksan- ja pekaanipähkinöitä)
2 1/2 dl maitoa tai maidon ja kerman sekoitusta
purkki Santa Maria Tropical Salsaa


--------------
Laita vesi kiehumaan ja lisää siihen kasvisliemikuutio. Mittaa couscous kulhoon. Kun vesi on kiehunut, kaada se couscousin päälle ja anna imeytyä. Paahda sillä aikaa pähkinäsekoitusta kuivassa pannussa, niin että ne saavat vähän väriä ja alkavat tuoksua. Laita myös uuni kuumenemaan kahteensataan asteeseen. Kuutioi paprikat ja chilit, muista käyttää kumihansikkaita chiliä leikatessasi! Kuutioi myös taatelit.

Lisää couscousiin margariini ja sekoita joukkoon myös taatelit ja pähkinät. Kaada seos uuninkestävään vuokaan, kaada päälle maito/maito-kerma ja laita uuniin noin kahdeksikymmeneksi minuutiksi.

Kuullota pannulla sipuli, paprikat ja chili, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Ota couscous-seos pois uunista kun se on ollut siellä 20 minuuttia ja sekoita siihen paprikat, chili sekä sipulit. Annostele kulhoihin ja laita annoksen päälle oman maun mukaan tropical salsaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti